Præsentation

Frederiksborg Kammerkor synger et bredt klassisk repertoire inden for både kirkelig og verdslig musik, heriblandt et stort udvalg af skandinaviske sange.
Tidsmæssigt vælger vi musikken fra renæssancen til nutidens komponister.

Frederiksborg Kammerkor giver årligt 9 – 12 koncerter. Vores koncerter er sammensat over et tema, som giver en ramme for vores valg af musik til vore forårs- og efterårskoncerter. Herudover afholder vi vores traditionsrige jule- og sommerkoncerter, ligesom vi deltager i Frederiksborg Museets 2 – 3 årlige “musikrundvisninger” på slottet, hvor koret lægger stemmer til et rundvisningstema, som museet vælger for sine gæster.

Vi indgår med mellemrum i større korprojekter med orkester for at kunne opføre nogle af de store smukke korværker, senest Carl Orffs Carmina Burana i 2013, Mozarts Requiem i 2015 og i 2017: J. S. Bachs H-mol messe. Hvert andet år rejser koret til et sted i Europa eller til en anden dansk egn, hvor vi giver koncerter. I 2018 rejser koret til Göteborg med et program af nyere danske korværker.

Frederiksborg Kammerkor er grundlagt i 1963 med forbindelse til Frederiksborg Slotskirke. Koret har ca. 40 medlemmer, primært fra Nordsjælland. Vi øver i Slotskirkens hus i Hillerød hver torsdag kl. 19.30-22.00.

Korets dirigent er Paul Kim.